KÖPVILLKOR

Nedanstående köp- och leveransvillkor gäller för alla leveranser från Dotto.se

 Stängt för semester under perioden 20/6 till 15/7 .

 

1. KÖP

Avtal om köp träffas när Dotto.se bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. För att handla hos Dotto måste du som kund vara 18 år.

2. FRAKT/LEVERANSER

Alla leveranser kostar 29 kr. för dig som kund. Samtliga varor sänds med posten.

A4 trycken sänds i hårda kuvert och större format paketeras i papprör vilket minimerar risken för skada på varan.

För prisuppgift och leverans till andra länder vänligen kontakta oss på kundservice@dotto.se.

Leveranstiden är 3-5 vardagar inom Sverige. Vid semesterperioder kan leveranstiden dock förlängas, detta kommer dock att särskilt framgå innan du placerar din order.

Dotto.se är ansvarig för att varan kommer fram till dig oskadad. Därför är det viktigt att du omgående rapporterar eventuella skador eller bortkomna varor till kundservice@dotto.se. Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad eller uppbruten, skall du omedelbart reklamera detta till Posten.

3. PRIS

Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK), inklusive 25 % moms. Priset som gäller är det som finns angivet på hemsidan den dag beställningen görs. Inga expeditionskostnader tillkommer.

4. BETALNING

Klarna Checkout

– Klarna Checkout erbjuder dig en anpassad och trygg betalningsupplevelse varje gång du handlar
– Klarna Checkout identifierar dig med hjälp av den information du anger när du handlar och vid
behov med hjälp av information från leverantörer.
– Klarna Checkout garanterar dina varor. Du behöver alltså aldrig betala om du inte har fått dina
varor.

Genom Klarna Checkout erbjuds du olika alternativ för betalning av köp som görs hos anslutna butiker. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov av det betalningsalternativ du valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Efter att du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.

Genom att ange eller efterfråga information i Klarna Checkout godkänner du våra användarvillkor och vår användning av dina personuppgifter enligt vad som framgår nedan.

Klarnas användarvillkor

Genom att använda kassatjänsten Klarna Checkout godkänner du Klarna AB:s (556737-0431, Norra stationsgatan 61, 113 43 Stockholm) villkor såsom de framgår nedan, inklusive eventuella bilagor eller annat material vartill hänvisas (”Villkoren”). I och med att du anger eller efterfrågar information börjar du använda Klarna Checkout. Därigenom har du också godkänt vår behandling av dina personuppgifter, inklusive möjligheten för oss att överföra uppgifterna till tredje part eller för behandling utanför EU/EES-området.

Garantier

Du garanterar att de uppgifter du uppger är korrekta och dina, alternativt att du har rätt att företräda den angivna personen, samt att du får ingå avtal obehindrat och utan målsmans, förvaltares eller annan persons godkännande.

Ifall du använder Klarna för en juridisk persons (företag eller annan organisation) räkning garanterar du även att du har behörighet att ingå detta avtal om betalning med Klarna och tillhörande avtal om köp med butiken.

Identifiering, anpassning och riskbedömning

För att säkert kunna identifiera dig och förhindra obehörigt nyttjande eller missbruk av Klarna Checkout samt för att uppfylla kraven enligt god kreditgivningssed behöver Klarna identifiera dig. Klarna inhämtar tilläggsinformation såsom personnummer, namn, adress och kreditinformation från olika leverantörer. Klarna behöver även använda den information som du kan ha lämnat vid tidigare köp. Tilläggsinformationen tillsammans med den information som Klarna redan har möjliggör den enkla kassa- och köpprocess som Klarna Checkout innebär. Klarna Checkout anpassar automatiskt sin säkerhetskontroll, och därmed utformning, för varje gång du använder den och du behöver inte ange mer information än nödvändigt. I vissa fall visas tidigare angiven och av Klarna godkänd adress till dig. Vid riskbedömningen väger Klarna in ett antal objektiva faktorer men även information om hur du tidigare har uppfyllt våra betalningsvillkor vägs in. Genom att slutföra köpet bekräftar du identifieringen och korrekt leveransadress.

Betalning, avgifter

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas sammarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Vid tillämpning av förvald faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor. Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Klarna förbehåller sig dock rätten att debitera de eventuella skatter eller avgifter som kan tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren. Det kommer alltid att finnas information om villkor för respektive betalningsalternativ innan du gör ditt val. Klarna kan när som helst addera eller ta bort betalningsalternativ.

Missbruk

Användning av uppgifter som inte är dina eller som du av annan anledning inte har rätt att använda kommer av Klarna att bedömas som missbruk. All information relaterad till missbruk eller misstänkt missbruk av Klarna Checkout, exempelvis genom angivande av felaktiga eller vilseledande uppgifter sparas och används för framtida riskbedömningar och för att skydda inblandade parter. Din efterlevnad av köp- och betalningsvillkoren påverkar också riskbedömningen vid användning av Klarna Checkout och därmed din möjlighet att använda dig av alla betalningsalternativen.

Personuppgifter

Klarna och dess samarbetspartners behandlar dina personuppgifter för att kunna erbjuda dig en förenklad betalning via Klarna Checkout och för att kunna förenkla betalningsprocessen ytterligare nästa gång du använder Klarnas tjänster. Klarna behandlar personuppgifterna i syfte att säkeställa din identitet, administrera kundförhållandet, förhindra missbruk eller felaktigt utnyttjande av betalningstjänsten, utföra kundanalyser, kreditbedömning, riskanalyser, riskhantering, affärsutveckling, för kommersiella och marknadsföringsändamål för egen del och för våra särskilt utvalda partners samt för att uppfylla tillämpliga lagkrav i övrigt. Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till dig.

Följande är exempel på personuppgifter som Klarna behandlar:

  • Kontaktinformation – namn, adress m m
  • Personnummer – används som kundnummer i kundhanteringssyfte
  • Betalningsinformation – kortnummer, fakturainformation m m
  • Finansiell information – t ex information om inkomst och eventuella betalningsanmärkningar (används i de fall det tas en kreditupplysning)
  • Artikelinformation – uppgifter avseende de köp du gör
  • Information om din dator – IP-adress, språkinställningar m m

Om du tidigare har använt Klarna kan det finnas sparade uppgifter om dig för exempelvis kundhantering, dokumentationskrav eller liknande godkända ändamål. För att säkerställa din identitet och förenkla din användning av Klarna Checkout kommer Klarna använda eventuell sådan information. Klarna kan komma att lämna ut uppgifterna till andra företag inom Klarnas företagsgrupp, som också kan använda informationen för de ändamål som beskrivs här. Vidare kan uppgifterna komma att lämnas ut i samband med överlåtelse av fordran till inkassoföretag eller motsvarande. Uppgifterna kan även komma att överföras för behandling utanför EU/EES-området till en stat som inte har samma nivå på skyddet för personuppgifter. Klarna värnar om skyddet för personuppgifter och kommer att införa lämpliga skyddsåtgärder för att skydda uppgifterna. Du har rätt att en gång per år skriftligt begära att få tillgång till de uppgifter som rör dig. Du har också rätt att korrigera sådana uppgifter samt att välja bort att ta emot ytterligare marknadskommunikation. Klarna är personuppgiftsansvarigt för behandlingen av dina personuppgifter. Ytterligare information kan erhållas genom att kontakta Klarna på personuppgiftsombud@klarna.com eller på den registrerade adress som anges ovan.

5. ÖPPET KÖP/ÅNGERRÄTT

Köp av produkter som tillverkas till dig enligt eget önskemål är bindande och kan därmed ej ångras. Enligt distantavtalslagen har du som kund dock rätt att ångra ditt köp av standardiserade varor (varor utan personlig information) i 14 dagar. Innan returneringen ska du kontakta oss via e-post: kundservice@dotto.se. Varan återsändes på köparens bekostnad till angiven adress i oskadat skick.

För det fall varan är felaktig (t.ex. stavfel, eller felaktig färg) åtgärdar vi självfallet felet. Vänligen kontakta oss på e-post inom sju dagar efter att du fått varan. Om varan är felaktig står Dotto för returfrakten.

6. TRYCK

Färgerna på trycken visas så exakt som möjligt men det kan dock skilja något mellan färgerna som visas på skärmen och den tryckta färgen. Trycken är av god kvalitét och trycks på äkta fotopapper.

 7. RAM

Samtliga tryck levereras utan ram

 8. COOKIES

Vi använder oss av cookies för att spara information om t ex vad du lägger i varukorgen. En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Syftet med cookies är att när du återvänder till samma webbplats upprepade gånger känner webbläsaren igen dig om du har varit där tidigare och kommer ihåg dina inställningar. Om du vill kan du stänga av cookies genom att ändra på inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter cookies.

Enligt den svenska lagen om elektronisk kommunikation (från 25 juli 2003) ska alla svenskregisterade webbplatser som använder cookies informera besökaren om dessa och varför de används.

 9. SKYDD FÖR PERSONUPPGIFTER

När du placerar en order på Dotto.se lämnar du personlig information som t ex namn, adress och telefonnummer. De av dig lämnade uppgifterna kommer endast att användas inom Dotto.se i syftet att hantera din order. Vi behandlar alltid dina personuppgifter med sekretess och vi garanterar att ingen tredje part tar del av dina uppgifter.